Parkeringskunder möttes av felmeddelande i Flowbirds app på måndagen. Foto: SVT

Parkeringsapp låg nere – gick inte att betala i Flowbird

Uppdaterad
Publicerad

Parkeringsappen Flowbird som används i Örebro och flera andra kommuner i Sverige låg nere under måndagen.

– Vi har ingen prognos än, för vi vet tyvärr inte riktigt vad felet är, säger Magnus Henriksson, operationell chef på Flowbird.

Det var på måndagsmorgonen som Örebro kommun fick information om att betalningsappen och parkeringsautomaterna för Flowbird inte fungerar. Vid lunchtid möttes användare fortfarande av ett felmeddelande.

Gratis parkering i Örebro under måndagen

– Vi kollar inte om folk har betalat idag. Vi har aldrig varit med om ett så omfattande fel från leverantören förut, säger Daliz Kovacevic, administrativ samordnare vid parkeringsavdelningen i Örebro kommun.

Enligt Magnus Henriksson, chef på Flowbird, uppstod problemet i samband med att en elmätare skulle bytas i företagets serverhall.

– Vi hade fått information om att det inte skulle påverka oss, men vi förmodar att strömmen till vårar servrar försvann i samband med bytet. Vi har mycket folk på plats för att lösa problemet så snabbt som möjligt.

Under tisdagen meddelade Örebro kommun att problemet med betalning av parkeringsavgift är löst.

2022 kom det in drygt 60 klagomål mot parkeringsappen in. Se när kommunens samordnare berättar vad de vanligaste felen på appen är.

På följande platser används parkeringsappen Flowbird

Eskilstuna kommun

Järfälla kommun

Jönköping kommun

Karlstad kommun

Kristianstad kommun

Kungsbacka kommun

Luleå kommun

Region Kronoberg

Region Örebro län

Sollentuna kommun

Stockholm stad

Strängnäs kommun

Södertälje kommun

Trollhättan kommun

Uddevalla kommun

Vaxholms stad

Västerås stad

Örebro kommun

Örnsköldsvik kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.