Lena Rådström Baastad hoppas att varje riksdagsledamot tar ansvar för den fortsatta politiska situationen.

Partisekreteraren: ”Nu är det upp till varje riksdagsledamot att ta sitt ansvar”

Publicerad

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad ser framåt efter regeringsombildningen. Samtidigt finns det mycket att arbeta vidare med – men menar bollen ligger nu hos Alliansen.

Några timmar efter att statsministern presenterat en regeringsombildning med två nya statsråd och två som får utökat ansvar är partisekreterare Lena Rådström Baastad nöjd med utfallet – såhär långt.

– Stefan Löfven har visat att han tar frågan på allvar men är samtidigt inte beredd att försätta Sverige i en regeringskris.

Granskningen ska fortsätta

Men hon understryker att turerna kring informationsläckan på Transportstyrelsen därmed inte är utagerade.

– Den frågan ska fortsätta att granskas och åtgärder ska vidtas, understryker hon.

Måste ta ansvar

Vad som nu kommer att hända med försvarsminister Peter Hultqvist som sitter kvar på sin position trots att Alliansen och Sverigedemokraterna väckt misstroende mot honom är upp till varje riksdagsledamot menar Rådström Baastad.

– Jag vill verkligen uppmana varje ledamot att tänka efter på vilka åtgärder som försvarsministern inte har vidtagit som han borde ha gjort? Om det blir omröstning blir det upp till varje riksdagsledamot att ta sitt ansvar.

Om försvarsministern tvingas bort innebär det en politisk oro som inte gynnar någon.

– Men den bollen ligger nu hos Alliansen, avslutar honom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer