Person hittad död i Örebro – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan midnatt larmades polisen om att en livlös person hittats i stadsdelen Väster i Örebro. Vakthavande befäl Olle Lund berättar för SVT Nyheter att polisen inte kan utesluta brott.

Väl på plats fann polisen inga spår efter något vapen. Men på grund av omständigheter kan de inte utesluta att ett brott har begåtts. Polisen rubricerar fortfarande händelsen som mord ända tills utredningen säger något annat.

– Det finns underligheter som behöver sin förklaring och som kan säga om det är ett brott eller inte, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

I nuläget är ingen misstänkt person gripen. Personen som hittats död är identifierad utav polisen men anhöriga är inte underrättade.

Polisen förtegen

Polisen är på söndagsmorgonen förtegen om händelsen och vill inte uttala sig om det fanns vittnen på plats eller om det finns andra uppgifter om den person som blivit hittad död på Väster. Stefan Wickberg menar att polisen inte lämnar ut fler uppgifter för att inte störa den fortsatta utredningen.

Allmänheten är välkommen att tipsa polisen om man sett eller hört något gällande den avlidna personen.

– Vi uppmanar allmänheten att ringa in om man har sett eller hört något, säger vakthavande befäl Olle Lund och hänvisar till polisens nationella telefonnummer 114 14.

Platsen spärrades av under natten och polisens tekniker arbetade i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.