Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar regiondirektören Rickard Simonsson på kritiken. Foto: Jessica Gow / TT

Personal protesterar mot att tandvårdsdirektören fick avgå

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan meddelade Region Örebro län att tandvårdsdirektören Idakajsa Sand lämnar sin post. I ett brev protesterar nu personal på Folktandvården i Kumla och Laxå mot beslutet, vilket P4 Örebro rapporterade först.

Det var efter uppgifter om att chefer och anhöriga fått gratis tandvård och gått före i kön som beskedet kom att högsta chefen för Folktandvården lämnar sin post.

Beslutet, som kom i förra veckan, har fått personal på Folktandvården i Kumla och Laxå att skriva ett brev till regiondirektören, vilket P4 Örebro rapporterade först. I brevet riktar de kritik mot att tandvårdsdirektören fått avgå. De skriver att de anser att hennes avsked har skett alltför hastigt och på felaktiga grunder.

Regiondirektören: ”Fått många synpunkter”

Regiondirektör Rickard Simonsson säger till SVT Nyheter Örebro att han fått många synpunkter efter beskedet.

– Jag har fått många synpunkter från många förtvivlade medarbetare som inte riktigt förstår vad som hänt och hur det här beslutet kunde fattas. Så det har varit en svår tid.

Svarar på kritiken

I brevet från personalen frågar de bland annat varför tandvårdsdirektören ensam pekas ut. På frågan om tandvårdsdirektören varit delaktig i beslutet att avgå från sin post svarar regiondirektören att han fattat beslutet i samråd med sina chefer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.