Foto: SVT

Renovering av kommunhus stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att kommunhuset i Hällefors skulle renoveras för sju miljoner kronor. Men nu stoppas planerna då det visar sig bli dyrare än så.

– Vi behöver ta ett omtag på hela vår lokalförsörjning i kommunen så att vi inte slösar bort skattepengar i onödan. Därför har jag beslutat om ett omedelbart stopp för de planerade renoveringarna av kommunhuset, säger Annalena Jernberg (S), kommunstyrelsen ordförande i Hällefors.

Kostnaden för renoveringen av kommunhuset var beräknad till sju miljoner kronor. Pengarna finns avsatta i kommunens budget, men skulle bara täcka de nödvändigaste behoven. För att färdigställa huset skulle det bli betydligt dyrare än så.

Nu kan det bli aktuellt att utnyttja Formens hus i stället.

– Det är ett ju ett modernare hus där det med kostnadseffektivare investeringar kan rymmas betydligt fler arbetsplatser. Inget är bestämt, men jag vill verkligen lyfta på varje sten innan vi fattar ett definitivt beslut, säger Jernberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.