Foto: Fredrik Sandberg, TT

Polis sjabblade med vapnet – skott avlossades av misstag

Uppdaterad
Publicerad

En polis i Örebro län riskerar disciplinpåföljder efter att av misstag ha avlossat ett skott i polisens vapenrum.

Det var när polisassistenten skulle göra klart sitt vapen inför arbetspasset som han han av misstag avlossade ett skott i golvet framför sig i vapenrummet.

I samband med att vapnet laddades gled det ur handen på polisen som försökte fånga pistolen innan den åkte i golvet. När han försökte fånga det kom han åt avtryckaren och skottet avlossades.

Ingen skadades och polisen var ensam i rummet vid händelsen.

Enligt polisens anmälan har polisassistenten ”Inga ursäkter till det inträffade och anser med facit i hand att det hade varit bättre att låta vapnet falla till golvet när han tappade greppet. Han ser numera till att alltid hålla pistolen med bägge händerna och att släppa fram manteln med vänster hand då han laddar pistolen inför bärande i tjänst.”

Ärendet har nu överlämnats till polisens personalansvarsnämnd för prövning med rekommendationen att polisassistenten får en varning för det inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.