Polis tog upp jakten på inbrottstjuvar – slutade med krock

Uppdaterad
Publicerad

Först kördes en truck in i en byggbutik. Sedan flydde de misstänkta förövarna med polisen hack i häl. När natten var över hade såväl flyktbil som två polisbilar krockat.

De misstänkta personerna upptäcktes av en väktare när de genomförde en så kallad smash and grab-kupp i ett industriområde. Enligt uppgift har personerna kört in i ett skyltfönster med en truck och försökt lasta ut saker från butiken.

– Det började med att en väktare ertappade någon på en bygghandel och där har de med truck ställt till med en hel del skada och förberett för att stjäla maskiner, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl i Örebro län.

Polisen uppger vidare att truck och gatlykta därefter placerats på området för att hindra väktare och polis att komma fram.

När tjuvarna ertappades försökte de köra på väktaren. Polisen kallades in och följde efter tjuvarna som försökte komma undan.

– De stannar inte förrän i ett villaområde och där backar de in i en polisbil i sidan och en annan polisbil blir manglad framifrån. Två polisbilar är alltså krockade, plus den bil de åker i, säger Johannesson.

De misstänkta tjuvarna fördes till USÖ, men ingen person skadades allvarligt i händelsen.

Två personer i 25-årsåldern är gripna, misstänkta för bland annat grov stöld och försök till grov misshandel.

Vet du mer om händelsen? Kontakta oss på 019-35 35 35 eller orebro@svt.se!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.