Polisen utreder ett övergrepp på Gustavsvik. Foto: SVT

Sexuellt ofredande anmält på Gustavsviksbadet

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen fick polisen in en anmälan om att en ung flicka utsatts för övergrepp på en av Örebros mest populära badanläggningar Gustavsvik.

Polisen fick in ärendet på söndagseftermiddagen om att ett övergrepp ska ha skett mot en flicka på Gustavsviksbadet i Örebro.

– Vi är på plats och söker efter en tänkbar gärningsman, sa Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen strax efter händelsen.

Vittnen som hörts angav att gärningsmannen försvunnit från platsen efter händelsen och ingen har ännu kunnat gripas.

– Gärningsmannen är ännu okänd, säger polisens presstalesman Tommy Lind. Vi har lämnat över ärendet till polisutredare som får ta vid.

Liknande händelser tidigare

Jonas Sjöqvist, anläggningschef på Gustavsvik, fick reda på händelsen strax efter att det ska ha inträffat.

– Enligt de uppgifter jag har fått rör det sig om en man i 25-års åldern som ska ha ofredat en flicka i 11-års åldern, säger han.

Efter att för ett par år sedan haft problem med ofredanden på badet har personalen blivit utbildade av polisen i att se tecken och vara mer vaksamma när det gäller ofredanden. Då gällde det främst gäng av killar.

– Men den här gången ska det ha varit en ensam man och då är det svårt att upptäcka, säger Jonas Sjöqvist.

Kan inte bevaka alla män

Dagen då det inträffade hade Gustavsvik cirka 2500 besökare. Antalet badvärdar och annan personal som rörde sig ute bland gästerna var ungefär tolv stycken.

– Då säger matematiken det själv att vi inte kan hålla ögonen på alla män på anläggningen, säger Jonas Sjöqvist.

I januari dömdes en 16-årig pojke för sexuellt ofredande efter att han antastat två flickor i tioårsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.