En kniv med spår av blod hittades i den åtalades bostad. Foto: TT

Polisen letar gärningsmän efter rån och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen utsattes två personer för två olika fall av misshandel. Den ena ska även blivit rånad och misshandlad med ett föremål.

En person ska blivit misshandlad och rånad av två gärningspersoner i Vivalla. Larmet kom vid kvart över åtta och mannen, som är i 25-årsåldern, kontaktade själv polisen efter rånet.

Han ska ha misshandlats av två gärningspersoner med någon form av föremål. I samband med misshandeln ska gärningspersonerna ha tagit mannens jacka, pengar, nyckel och hörlurar.

På torsdagsmorgonen berättar polisen att de ännu inte har gripit en gärningsman.

Mannens skador ska inte ha varit allvarliga, men det är oklart om han uppsökte vård.

Tidigare incident

Under samma kväll ska även en man i Baronbackarna ha utsatts för brott. Larmet inkom först vid nio-tiden till polisen i Örebro, men strax efter sex ska en man i 30-årsåldern ha blivit påhoppad när han klev ur bilen.

Tre gärningspersoner ska ha försökt ta mannens väska och mannen ska ha mottagit slag. Det är oklart om mannen är skadad eller om gärningspersonerna fick med sig något. Även där meddelar polisen att ingen gärningsman är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.