Det blir allt vanligare med rån mot butiker Foto: SVT

Polisen om butiksrånet: ”Det är en trend”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen rånades Ica Supermarket i centrala Lindesberg. Rånarna fick med sig en summa pengar, och enligt polisen är det allt vanligare att matbutiker utsätts för rån – just för att de hanterar kontanter.

På onsdagskvällen är ingen gripen för brottet och vilken summa rånarna fick med sig är än så länge inte klarlagt.

– Man har kommit över en okänd summa pengar, och om man har kommit över något annat vill vi av förundersökstekniska skäl vänta med att säga det, säger Stefan Wickberg, presstalesman vid polisen.

”En trend i samhället”

Enligt polisen syns en förändring i samhället och butiker är ett allt vanligare mål för rånare, eftersom affärer ofta hanterar ganska stora summor kontanter.

– Traditionellt är det banker som har varit utsatta, men vi ser en förändring över tid där det blir allt mindre bankrån för man hanterar mindre kontanter. Det är en trend i samhället i helhet, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.