Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mats Öhman, polisens presstalesperson, berättar om hur man utreder händelsen. Foto: SVT

Polisen om olyckan: Inget fel på lastbilen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gjort en undersökning på platsen där en man blev påkörd och avled under torsdagen. Ännu har man inga svar om vad som orsakade dödsolyckan. Men man har lyckats utesluta att det skulle handla om ett fel på lastbilen.

Under dagen avled alltså en man i 65-årsåldern i en trafikolycka på länsväg 204 mellan Fjugesta och Lanna.

– Det är en cyklist som gått med cykeln, eller cyklat, det får utredningen visa, det var lite oklart. Och för föraren av lastbilen är det såklart traumatiskt även om han inte är fysiskt skadad, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Hittar inga fel på lastbilen

Polisen har alltså bedömt att lastbilen inte hade några tekniska fel som orsakade olyckan. Man har däremot en hel del andra saker kvar att utreda. Bland annat har man tagit lastbilens färdskrivare i beslag.

– Där kan vi se hastighet, exakta tidpunkter för färden och eventuellt vilotider, säger Mats Öhman.

Har ni någon misstanke om brott?

– I det här läget är ingen delgiven misstanke om något brott. Utredningen får visa om det finns anledning att göra det, sen får åklagare ta ställning till om det ska väckas åtal eller inte.

Polisen är även mycket angelägen om att komma i kontakt med vittnen, särskilt en bilist som åkte bakom lastbilen vid olyckstillfället. Det finns ingen misstanke om att bilen haft någon inblandning i olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.