Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisens insatsstyrka inta de tomma lägenhetshuset i Hällefors. Foto: SVT

Polisens insatsstyrka övade i rivningshus i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

I två dagar har polisens insatsstyrka övat tillslag i Hällefors. På orten finns nämligen flera tomma lägenhetshus som lämpar sig utmärkt för att slipa på just det arbete som inte sällan görs i skarpt läge.

– Det blir verkligen verklighetstrogen övning för oss, säger övningsledaren ”David”.

Exakt vilket scenario som spelas upp inne i de tomma lägenheterna i bostadsområdet Trasten i Hällefors är och förblir en hemlighet. Men de hårda dunkningarna som hörs ända ut på innergården vittnar om ett ordentligt tumult.

För nyfikna förbipasserande, som en scen tagen ur en kriminalfilm. För polisens insatsstyrka, en vardag precis som vilken som helst.

– Det är ju ingen hemlighet att det är just den här typen av miljöer som vi ofta jobbar skarpt i, säger ”David” som leder dagens övning.

Av säkerhetsskäl vill han inte framträda med vare sig ansikte eller efternamn. Han vill heller inte i detalj berätta vad övningen innebär.

Övar i tomma bostadshus

Under onsdagen och torsdagen övade delar av insatsstyrkan i bostadsområdena Polstjärnan och Trasten. Husen, som ägs av det kommunala fastighetsbolaget Boab, står tomma – och därför idealiska för övning.

– Det vill jag verkligen förmedla, att står man med tomma fastigheter, då ska man höra av sig till oss, säger ”David”.

Spela klippet och se insatsstyrkan göra sig reda för tillslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.