Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisstationen i Hallsberg tömd på poliser

Polisstationen i Hallsberg tömd på poliser

Publicerad

Polisen i lokalpolisområde Hallsberg kraftsamlade i dag för att visa att de finns för allmänheten.
– Vi är mellan 50 till 60 stycken som delat upp oss på Hallsberg, Kumla, Laxå och Askersund. Idag ska vi visa att vi finns, säger lokalpolisområdeschef Mats Scherp.

Mats Scherp säger att det är ett ofta återkommande önskemål från kommuninvånarna i de fyra kommunerna att de vill se fler poliser ute.

– Tanken är att de ska få se oss ordentligt i dag, säger han.

Annan brottslighet

Mats Scherp har varit polis i trettio år och han menar att polisen måste arbeta på ett annorlunda sätt i dag än när han började som polis och att det är därför som polisen inte syns lika mycket på gator och torg.

– Då fanns inte gängkriminaliteten eller IT-brottsligheten som idag. Vi måste arbeta på ett annat sätt nu och då blir inte så många poliser synliga ute på stan, säger han.

Fotpatrullera

Men i dag fick samtliga poliser använda fötterna när de patrullerade i de olika kommunerna.

– Dels är det ett roligt sätt för oss som arbetar på polisen att komma ut och göra något tillsammans och så kan vi samtidigt genomföra till exempel trafikkontroller, säger Mats Scherp.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer