I klippet berättar Andreas Svahn, yttre befäl på polisen, om fredagens insats. Foto: Privat, Enana Alrafidain/SVT

Polisstationen i Lindesberg spärrades av – misstänkt föremål vid platsen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hävt avspärrningarna vid polishuset i Lindesberg efter morgonens insats. Polisen och räddningstjänsten har undersökt ett misstänkt föremål som hittades vid polishuset.

Larmet kom vid 07.30-tiden på fredagsmorgonen. Föremålet upptäcktes av polispersonal som skulle in i polishuset.

– Vi har hittat ett föremål som vi inte riktigt vet vad det innehåller, säger Lars Hedelin, pressinformatör vid polisen i Region Bergslagen.

Avspärrningarna hävda

Klockan 10.40 meddelade polisen via sin hemsida att avspärrningen runt polishuset hade hävts. Det misstänkta föremålet var fortsatt avspärrat på innergården fram till eftermiddagen, men är nu också nedtaget.

Föremålet visade sig vara en väska och polisen har nu förpackat det misstänkta innehållet som nu förvaras på säkert sätt innan det hämtas upp av Nationella bomskyddet, NBS. Det meddelade polisen kl 12.45.

”Föremålet bedöms fortfarande som osäkert och ska transporteras bort på lämpligt sätt”, skriver polisen.

Misstänkt frisläppt

Den man i 60-årsåldern som greps misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet har släppts. Han är dock fortfarande misstänkt för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.