Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hemmaplan eller bortaplan spelar ingen roll. Där ÖSK spelar, där är Pontus. Foto: SVT

Pontus följer Örebro SK överallt: ”Sån fin gemenskap”

Publicerad

Var, hur och när Örebro SK än spelar sina matcher i landet är det en sak som är sig likt: Pontus Östman, 30, är på plats.

– Jag har haft säsongskort nu i 22 år. ÖSK är det roligaste jag vet, och bland det viktigaste också, säger Pontus.

Den gångna säsongen var han nära att göra det som i supporterkretsar ibland brukar kallas för en ”perfect season”. Vilket innebär att man som supporter är på plats på alla matcher under en säsong.

– Det blev 29 av 30. Jag missade Trelleborg borta, lite oflyt men så blir det ibland.

Pontus har en cp-skada som gör att han sitter i rullstol eller permobil. Något som gör att han ibland behöver planera lite extra för att kunna åka på alla matcher.

– Jag har en assistent som hjälper mig upp i bussar och sådant. Men det fungerar bra, det har inte varit några konstigheter.

Prisades på Örebros idrottsgala

Tidigare i år prisades Pontus på Örebros idrottsgala, som arrangerades av NA, när han blev utsedd till ”årets supporter”.

Nu är han nominerad i samma kategori på nationell nivå, men den här gången av ett stort spelbolag.

– Det är klart det är riktigt kul, men samtidigt gör jag bara det som jag tycker är roligt. Det finns många ÖSK:are som är värda ett sådant pris.

Titta på klippet för att höra Pontus berätta om hur passionen för sportklubben började och vilka hans bästa minnen är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.