Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sara Sonesson, terminalchef, Postnord Örebro. Foto: Samuel Boström/SVT

Postnord slog rekord i samband med Black friday

Publicerad

Svenskarna handlar allt mer på internet och det märks hos Postnord. Även i år slog de rekord i antalet paket som hanterats under en dag. Och lagom till att Black friday-toppen är över startar julruschen.

En miljon försändelser hanterades av Postnord under tisdagsnatten. Det är fler paket och varubrev på en dag än de någonsin hanterat under ett dygn.

Men det kom inte som en chock för företaget.

– Vi började med förberedelser redan i juni, då vi hade vårt första peak-möte, säger Sara Sonesson, terminalchef i Örebro.

För att hantera högsäsongen har de anställt 3000 extra medarbetare runt om i landet. De har även extraöppet på serviceställen, öppnat nya ombud och börjat med hemleveranser kvällstid för att folk ska få vad de beställt från internet.

På terminalen i Örebro är personalstyrkan förstärkt med 60 personer, från november till mitten av januari. Även i Örebro slog man rekord när man hanterade över 200 000 paket under tisdagen.

Enligt terminalchef, Sara Sonesson, är det viktigt att man hanterar toppen bra eftersom det påverkar kunders förtroende för Postnord.

– Under de senaste åren har vi jobbat mycket med att analysera varför förtroendet för oss har minskat och vi har skapat massa aktiviteter för att vinna tillbaka förtroendet från svenska folket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer