Jennie Wahlgren, Louise Gustavsson, Jonas Kraft och Åsa Svennebäck. Foto: SVT

Prata med oss – hur kan rasism i klassrummen motverkas?

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår en stor konferens på Örebro universitet. Lärare, forskare och politiker ska i två dagar diskutera hur rasism, extremism och populism bemöts i skolan. Har du erfarenhet av detta? Från klassrummet eller annan mötesplats? Chatta med oss, vi svarar så snabbt vi kan!

Skriv till oss så svarar vi så snabbt vi kan. Vi är på plats på redaktionen på vardagar mellan 05.30 och 22.00. Om du skriver på övriga tider kan det dröja en stund innan du får svar. Vi läser alla kommentarer och publicerar ett urval. Om din kommentar inte publiceras så beror det troligtvis på att den bryter mot våra kommentarsregler, som du hittar i faktarutan längst ner i artikeln.

Om du vill skicka bilder/video eller ge ett anonymt nyhetstips kan du alltid nå oss på mejl orebro@svt.se eller telefon 019-353535.

Regler för kommentarer

  • Vi tillåter aldrig förtal, hets mot folkgrupp, uppvigling, olaga hot, barnpornografibrott, olaga våldsskildring, upphovsrättsintrång eller annan brottslig handling.
  • Vi tillåter inte att någon namnger en misstänkt brottsling eller publicerar uppgifter som på något sätt kan vara kränkande om en annan person.
  • Vi tillåter inte kommersiella budskap.
  • SVT tar aktivt ställning för demokratiska grundvärden och alla människors lika värde. Vi tillåter inte inlägg som syftar till nedvärdera grupper utifrån exempelvis könstillhörighet, hudfärg eller sexualitet.

Mer utförlig information om SVT:s regler för sociala medier hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.