Foto: SVT

Premiär för ”Pojke med resväska”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag har barnpjäsen ”Pojke med resväska” premiär på Örebro länsteater. En berättelse om pojken Naz som flyr sitt hemland för att försöka ta sig till brodern i London.

Till en början i sällskap av föräldrarna, men snart tar pengarna slut och Naz sätts ensam på en buss som ska ta honom vidare. Sedan liten har familjen haft en tradition av historieberättande och det är i berättelserna om Sinbad sjöfararen som Naz finner styrka och mod.

– Vi hoppas på att barnen ska få ett riktigt teateräventyr, det är ju i grunden en väldigt sorglig historia om en pojke som tvingas fly ensam till sin bror i London, säger regissör Isabelle Moreau, men den har ju den här roliga paralelliteten med sagan och äventyret. Jag hoppas även att den ska ge dem hopp och kraft och en riktigt härlig teaterupplevelse.

”Pojke med resväska”

Manus: Mark Kenney

Regi: Isabelle Moreau

Medverkande: Lars Bringås, Maria Simonsson och Anders Hambreus

Spelas för allmännheten: 8/9 och 31/10

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.