Stina Storm, vd på City Örebro, uppskattar att det i Örebro handlar om mellan 10 000 och 15 000 sålda presenkort. Foto: Peter Comstedt/SVT

Presentkortsaktör inte i konkurs – verksamheter fortsatt osäkra

Publicerad

I dag meddelar City Örebro att företaget som ansvarar för presentkorten i Örebro, Cashcom, inte har gått i konkurs. Det innebär att presentkorten är fortsatt giltiga, men det finns fortfarande verksamheter som inte tar emot dem.

Det var i måndags som konkursförhandlingen med företaget Cashcom hölls. Enligt Stina Storm, vd på City Örebro, drog förhandlingen ut på tiden och de fick beskedet om att företaget inte försätts i konkurs först under onsdagsmorgonen, något P4 Örebro var först med att berätta.

– Den enda information vi fått är att man inte gått i konkurs och att systerföretaget Goyada är kallade till konkursförhandling, säger hon till SVT.

Osäkert trots giltighet

Än så länge har inte företaget själva gått ut med informationen, något Stina Storm hade önskat att de skulle göra. Att företaget inte försatts i konkurs innebär att presentkorten fortsatt är giltiga, men det är inte alla som tar emot dem.

– De gäller än så länge, men det är få som löser in dem. Det är ju ett avtal mellan Cashcom och respektive verksamhet och därför vore det bra om de kunde gå ut och kommentera det här.

– Det finns ett antal som löser in men det finns också en osäkerhet om betalningsförmåga. Vi försöker få fram svar och långsiktiga besked så vi kan komma fram till en lösning på det här.

”Har fungerat klockrent”

Hon poängterar att de haft ett samarbete med företaget under många år och att det samarbetet fungerat bra hittills.

– Det har fungerat klockrent, men nu känner vi en osäkerhet efter den här situationen.

Kommer ni leta efter en ny samarbetspartner?

– Vi har ju ett avtal med dem, men vi har en advokat som kollar på vet här.

SVT har sökt Cashcom för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer