Örebro Teater släpper programmet för spelåret 2021–2022 Foto: Enana Alrafidain/SVT

Efter ett digtalt år – nu släpps publiken in på Örebro teater igen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen släppte Örebro teater programmet för spelåret 2021-2022. Premiär sker den 24 september och från och med 4 september finns biljetter att köpa. Och efter ett digitalt år med tomma stolar i salongen får skådespelare och publik mötas igen.

Årets tema är ”pånyttfödelse” och stora namn kommer att vara involverade. Bland annat kommer regissör Nikita Milivojević att leda en musikalisk resa genom Shakespeares drömvärldar med Amalia Bennett som koreograf. 

Spelprogrammet  

Spelprogrammet innehåller också en nyskriven psykologisk dramakomedi av tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg, en nypremiär av Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf? och en tolkning av Hjalmar Bermans ”Chefen Fru Ingeborg”.

Nytt för spelåret 

Den 30 oktober öppnar en ny experimentscen Studion och Örebro teater kommer också att gå på turné under året.  

– Det kommer att vara extra nervöst för skådespelarna att möta publiken igen. Men det där har vi i blodet på något sätt det är för publiken vi finns och för dem vi vill spela, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.