Rånaren fick med sig kontanter. Foto: Philip Naskret/SVT

Rånare slog till mot butik på Boglundsängen i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En gärningsperson har rånat en butik på Boglundsängen med något som personalen uppfattat som en kniv. Personen har fått med sig kontanter.

Strax innan klockan 20.00 rånades en butik på Boglundsängen i Örebro. En ensam gärningsperson beväpnad med ett knivliknande föremål har tvingat till sig kontanter från personalen.

– Det handlar inte om mycket pengar, men personen har fått med sig en summa kontanter, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen.

Personen var maskerad och iklädd svart jacka och grå byxor. Rånaren lämnade platsen på en cykel.

Polisen är kvar på platsen och förhör vittnen samt söker efter gärningspersonen.

– Det var mycket folk i butiken som var ute och handlade det sista inför julen, säger Christina Hallin.

Ingen ska ha blivit fysiskt skadad i samband med rånet.

– Men självklart är det en skärrande upplevelse. Jag kan tänka mig hur jag själv hade reagerat om man är lite stressad, ute för att handla det sista och bara vill hem för att fira jul, sedan får man vara med om något som det här, säger Christina Hallin.

Det är andra rånet i Örebro under måndagen – finns det några kopplingar?

– Jag har inte fått någon sådan information till mig, men vi kollar såklart om tillvägagångssättet och signalementet överensstämmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.