Polisen har spärrat av parkeringen utanför matbutik i Vivalla efter ett rån på söndagsförmiddagen. Foto: Monika Bruhn/SVT

Rån mot matbutik i Vivalla i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Vivalla centrum i Örebro rånades på söndagsförmiddagen. Flera polispatruller var snabbt på plats och ett stort område spärrades av.

Larmet kom strax efter klockan tio på söndagsförmiddagen.

– Det är två män som kommit in i butiken och hotat personalen med något som ser ut som en pistol. De har tvingat till sig kontanter, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson.

Det är oklart hur mycket pengar rånarna fått med sig. Polisen har förhört personal och vittnen som fanns i butiken vid händelsen och söker efter de misstänkta gärningsmännen.

– Den person, ur personalen, som ringde och larmade lät väldigt chockad. Vi vet inte om rånarna lämnat till fots eller med något fordon och vi har inte gripit någon misstänkt, säger Christina Hallin.

Butiken stängde direkt efter rånet och polisen spärrade av två parkeringar närmast centrum, där en teknisk undersökning genomförts under dagen.

Ingen person har skadats i samband med rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.