Razin räddade livet på sin mamma – här möter de SOS-operatören

Uppdaterad
Publicerad

När mamma Lara Gansi kollapsade i hemmet ringde den då 10-åriga Razin efter ambulans. Sedan gjorde hon det hon nyss fått lära sig i skolan – hjärt- och lungräddning. Nu prisas hon för den livräddande insatsen.

Det var förra våren som händelsen utspelade sig. SVT Nyheter Örebro har tidigare berättat om hur Razin Gansi kunde rädda livet på sin mamma, med stöd av SOS-operatören.

– Jag är jättestolt över min dotter, säger Lara Gansi.

På fredagen tilldelades Razin Gansi priset ”Årets bragd” av det Brottsförebyggande rådet i Örebro. Innan ceremonin i Rådhuset fick mamma och dotter också chansen att träffa SOS-operatören som tog emot larmsamtalet. Amela Besic hade åkt hela vägen till Örebro från Jönköping.

– Jag tänker ofta på henne, att jag skulle vilja krama henne och tacka för det samarbete hon gjorde med min dotter, säger Lara Gansi.

I klippet: Se när Razin och Lara möter SOS-operatören för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.