Martin Regborn får chansen att representera Sverige på VM. Foto: Johannes Weckström /SVT

Örebroaren uttagen i VM-laget i orientering

Publicerad

Han fick EM förstört på grund av sjukdom i maj. Nu är Martin Regborn från Örebro uttagen i den VM-trupp som ska försvara Sveriges färger i Lettland senare i sommar.

Martin Regborn har vid flera tillfällen visat att han kan vara med och utmana på den internationella scenen. På meritlistan finns bland annat en världscupseger från 2017 och ett EM-brons från 2016.

Inför VM är Martin Regborn uttagen i distanserna spirnt och långdistans.

–Jag har bra chanser på båda distanserna. På sprinten är det oerhört små marginaler som avgör. Det är mycket som ska klaffa. Men jag har kapaciteten att slåss om medalj, säger Regborn när SVT Nyheter når honom.

Revanschsugen efter EM

2016 hamnade 26-åringen på sjundeplats på VM i distansen sprint. Samma år tog han sitt brons på långdistansen under EM-tävlingarna. 

Martin Regborn är med andra ord ett hot mot sina konkurrenter på båda distanserna.

– Hela året har jag tränat upp mig för att komma formtoppad till VM som är årets stora mål. Jag tycker att det har gått bra under vinterhalvåret. Sedan när EM började i maj blev jag tyvärr sjuk. Därför fick jag inte ut min kapacitet fullt ut, förklarar Hagaby GoIF:s stora stjärna på orienteringsscenen.

Siktar på att bli bästa nation

VM-tävlingarna i Lettland avgörs 4–11 augusti och Sveriges mål är att för tredje året i rad bli mästerskapets främsta nation.

–Det är ett fullt realistiskt mål. Vi har medaljchans varje gång vi ställer oss på start, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.