Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så vill regionen snabba på arbetet så fler kan få vaccin. Hör mer i klippet. Foto: SVT

Region Örebro län självkritiskt: ”Får ta lärdom av det här”

Publicerad

Det har varit ett stort tryck efter att få vaccinera sig mot covid-19 och influensa – så stort att regionen inte hängt med.

– Det känns inte bra att det blivit så här, säger Karolina Stridh, chef hälso- och sjukvårdsstaben

Sedan några veckor tillbaka har alla över 65 år, gravida eller de som tillhör en medicinsk riskgrupp kunnat boka tid för vaccinering.

Den som bokat digitalt kan ha fått en tid väldigt långt fram i tiden och telefonvägen har det till och med varit svårt att komma fram.

– Vi är glada över det gehör vi fått, men har sett att vi inte haft tillräckligt med tider. Det här blir en lärdom framåt, att ha ännu bättre koll på volymerna av tider. Det är ett samspel mellan vårdcentralerna och vaccinationsmottagningarna, säger Karolina Stridh.

Så ser vägen ut framåt

Främst har det varit svårt att boka tid för vaccinering till vårdcentralerna.

– Vi försöker titta i bokningssajten och driva på våra vårdcentraler att få ut mer tider, säger Karolina Stridh.

Från och med den 28 november kommer övriga målgrupper också kunna boka tid för vaccinering. Men först ut är alltså bland annat riskgrupperna.

Hör Karolina Stridh berätta om läget i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.