Vad som kommer att ske är oklart. Foto: TT

Regionen om väg 204: ”Viktig väg att åtgärda”

Uppdaterad
Publicerad

Region Örebro län vill se förändringar på väg 204, men än så länge kan de inte säga vad som kommer ändras. En viktig del i arbetet är att prioritera var insatserna behövs i trafiknätet.

Regionen Örebro län inväntar Trafikverkets åtgärdsvalstudie, vilken de bör få ta del av i dagarna. Därefter kommer de göra en analys av Trafikverkets förslag på åtgärder och jämföra för den planering för trafiken som finns, länstransportplanen.

– Vi tycker det är en viktigt väg att åtgärda. Jag kan inte säga garanterat vad som kommer hända på 204, men det kommer bli förbättringar, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande för nämnden för samhällsbyggnad i Region Örebro län.

Dialog om brister

Innan regionen kan ta beslut om förändringar måste både Trafikverket och kommunen ha fått säga sitt.

– Vi för en ständig dialog och pekar ut brister. Utifrån det gör Trafikverket sedan egna bedömningar och tittar på hela stråk, inte bara inom länet, de har lite större perspektiv. De tittar bland annat på antal fordon och olyckor.

Förändringar där det behövs mest

Därefter måste en avvägning göras där regionen jämför de brister och åtgärder som konstaterats på en speciell väg med de planer som redan finns angående vägnätet. Just nu fokuserar man mycket på förändringar som underlättar för oskyddade trafikanter.

– Det är alltid svårt för det finns så många objekt man skulle vilja åtgärda. Det känns extremt tråkigt att säga det när det hänt en sådan här olycka, men vi måste sätta in åtgärderna där de har största nytta. Jämföra med andra områden som också är i behov av ombyggnad, säger Mats Gunanrsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.