Magnus Wieslander inför starten i Hällefors. Foto: SVT

Handbollslegendaren körde folkrace i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått en tid sedan Magnus Wieslander vann programmet ”Det stora racet”. På lördagen dök han dock upp igen när det var dags för folkrace i Hällefors.

Han har vunnit två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver. Men fortfarande finns det drömmar kvar att uppfylla för handbollslegendaren Magnus Wieslander.

En barndomsdröm

På lördagen deltog han i folkracetävlingen OKQ8-sprinten i Hällefors som en av nästan 100 anmälda startande.

– Jag har egentligen aldrig varit intresserad av motorsport, förutom att jag gillar att köra bil, avslöjar han. Men på sätt och vis är det väl en barndomsdröm som går i uppfyllelse när jag nu får köra bil väldigt fort.

Eller fort och fort. I regnet på på Sångens motorstadion på lördagen är Magnus Wieslander väldigt ödmjuk.

– Det är första gången jag kör på is och snö med sådana däck det blir att testa sig fram helt enkelt.

Aldrig mekat förut

Magnus Wieslander deltog som en av fyra kändisar i SVT-satsningen ”Det stora racet” 2018. Där var han med och byggde den bil som han senare vann med i programmet.

Samma bil körde han i Hällefors under lördagen. Bygget skedde visserligen under översyn av folkraceikonen Totto Höök i Grythyttan – men lite bidrog Wieslander med.

– Det är nästan min bil, skrattar han. Jag har aldrig mekat eller så förut men det får man ju lära sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.