Lotta Olsson (M) riksdagsledamot från Örebro är kritisk. Foto: TT/Riksdagen

Riksdagsledamot från Örebro kritisk efter IT-läckorna

Publicerad

Känslig information har läckt från Transportstyrelsen till utlandet. Idag hade trafikutskottet möte och riksdagsledamotet Lotta Olsson (M) från Örebro närvarade.

I veckan har det stormat rejält efter att känslig information från Transportstyrelsen har läckt till utlandet. Det handlar om hela det svenska registret över körkort, inklusive bilder och även känslig information om broar, tunnelbana, vägar och hamnar i Sverige. Lotta Olsson (M) riksdagsledamot från Örebro har under dagen deltagit i ett extrainsatt möte i trafikutskottet.

– Jag tycker att det här är allvarligt. Det är allvarligt att det ens kan hända och som det verkar nu har ingen brytt sig om att ens rapportera om händelsen och följa upp det, säger hon.

LÄS MER: Transportstyrelsens IT-affär: Detta har hänt

Möte med försvarsutskottet

På tisdag nästa vecka är det dessutom möte i försvarsutskottet.

– Det är väldigt ovanligt att kalla in riksdagsledamöter så här på sommaren. Det visar det allvarliga i händelsen. Jag är framför allt kritisk mot att statsministern är så osynlig i en så pass viktig fråga, säger Lotta Olsson (M).

Vad anser du bör hända nu?

– Jag kan inte svara på det innan jag har fått mer information, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.