Foto: Johan Pisoni / Skärmdump

Riktad insats mot droghandel i Örebro – kniv och pistol i beslag

Uppdaterad
Publicerad
I mitten av november genomförde polisen en riktad insats mot den öppna droghandeln i de västra delarna av Örebro. En lyckad insats, tycker polisen, men konstaterar samtidigt att droghandeln kryper längre ner i åldrarna.

Under två dagar gjordes den riktade insatsen i de västra delarna av Örebro, med särskilt fokus på Vivalla. Förutom polisen deltog socialtjänsten och Kronofogden.

– Det var en väl genomförd insats. Vi ser att det finns mycket narkotika och vapen i omlopp och att droghandeln kryper längre ner i åldrarna, berättar Tobias Löfström, insatsledare i lokalpolisområde Örebro, på Polisen i Örebro läns Facebook-sida.

”Ger sig inte självt”

Polisen  upprättade totalt 12 anmälningar om misstänka brott. Över ett halvt kilo narkotika, mer än 13 000 tabletter, kontanter, kniv, pistol och ammunition togs i beslag.

– Spontant tycker jag det blev en lyckat, det ger sig inte självt att sådana här insatser ger resultat. Det gäller att poliserna är aktiva och duktiga, och kan känna av när man ska slå till, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer