Lista: Så mycket hjälp får konsumenterna i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Kan man få tips och råd när man ska köpa en begagnad bil? Hur tar man sig fram i djungeln av telefonabbonnemang? För de frågorna finns kommunernas konsumentvägledning. Men möjligheten att få hjälp ser olika ut i våra kommuner. Det visar en ny rapport från Konsumentverket.

I dagarna, 13-15 maj, äger konsumentdagarna rum i Örebro. I samband med detta släpper Konsumentverket sin nya rapport över hur tillgången på konsumentvägledningen ser ut i landet.

Allt fler kommuner erbjuder konsumentvägledning och i Örebro län har alla kommuner tillgång till konsumentvägledning. Men tiden som kommunen erbjuder sina innevånare för vägledning varierar kraftigt.

Lindesberg erbjuder i snitt fyra minuter per invånare medan Ljusnarsberg erbjuder 0,6 minuter per invånare och år. Mest tid ägnar konsumentvägledarna åt direktrådgivning och i andra hand till förebyggande arbete.

Så mycket konsumentrådgivning får du:

Kommun       Minuter per invånare

Askersund        1,41

Degerfors         3,28

Hallsberg         1,02

Hällefors           2,23

Karlskoga         2,94

Kumla                 1,49

Laxå                    2,80

Lekeberg          0,86

Lindesberg       4,04

Ljusnarsberg   0,64

Nora                   1,50

Örebro               1,78

Riket                   2,01

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.