Johan Fröberg reparerar robotgräsklippare – och har flera tips på hur du undviker en kortslutning i samband med oväder. Foto: SVT

Så räddar du din robot från åska och skyfall

Uppdaterad
Publicerad

Skyfall och blixtnedslag är två orsaker som kan förstöra din robotgräsklippare men det är inte säkert att alla konsumenter vet om problemet eller hur man ska gå till väga menar Johan Fröberg.

Robotgräsklippare har blivit en populär maskin för många människor med stor gräsmatta men även för den som inte orkar klippa gräset själv.

Johan Fröberg som reparerar och säljer robotgräsklippare märker att det finns en vissa kunskapsluckor hos konsumenterna. När åskan är framme eller regnet öser ner som värst finns det några enkla tips för att roboten inte ska gå sönder och plånboken ska bli tom.

– Det är en ganska stor investering för många men genom att göra några små saker håller man den uppdaterad och klar. För det kan blir ganska dyrt om det blir skyfall eller andra elektriska problem.

Johan Fröberg tipsar om vad robotägare bör tänka på i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.