Region Örebro län går mot stora underskott. Foto: Weine Ahlstrand/Region Örebro län

Så ska regionen spara 100 miljoner utan att vården drabbas för mycket

Uppdaterad
Publicerad

I ett nytt förslag som regionstyrelsen ska behandla nästa vecka föreslås kostnaderna för administrationen i regionen minska med 100 miljoner kronor. Enligt politikerna kostar administrationen mer i Region Örebro län jämfört med andra regioner och därför finns det en möjlighet att spara där.

Tidigare i år konstaterades att sjukvården i länet gick mot ett underskott på 400 miljoner kronor. Just nu pågår ett arbete med att hitta sätt att minska kostnaderna och flera förslag håller på att tas fram.

Ett av dessa är att administrationen inom regionen ska minska sina kostnader med tio procent fram till år 2021, vilket motsvarar 100 miljoner kronor. 

–  Regionens alla verksamheter måste utvecklas och förändras för att klara såväl dagens som framtidens utmaningar. När vi jämför med andra regioner ser vi att det finns potential att reducera kostnaderna för administration. Därför föreslås att regionens kostnader för administration ska minska med 100 miljoner fram till 2021, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Förslaget kommer behandlas på regionstyrelsens möte på tisdag nästa vecka, den 27 augusti. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.