Annelie Nilsson är projektledare på Kumla Promotion Foto: SVT

Handelsdagen i Kumla ska behålla handeln i centrum

Uppdaterad
Publicerad

Kumla centrum krymper. Inte fysiskt, men kommersiellt. Affärer lägger ner eller flyttar till större gallerior. Men nu vill Kumla kommun, Kumla promotion och andra aktörer göra sitt för att behålla liv i sitt centrum.

Fysisk butikshandeln har redan ena foten i graven på grund av e-handel. Det är ingen nyhet.

Inte heller att majoriteten av de överlevande butikerna finns i, eller flyttar till stora gallerior och andra handelskomplex – som inte sällan växer upp utanför städer.

Men nu vill Kumla göra sitt för att förhindra att verksamheter flyttar ut från Kumla centrum. Det vill de göra genom att belysa engagemanget aktörer från Kumla visar, genom vad de kallar en handels dag.

– Vi kommer ha en bakluckeloppis som kommer dra folk, som senare kanske kan passa på att gå i butiker i stan, säger Annelie Nilsson, som är projektledare på Kumla Promotion.

Hon fortsätter.

– Det är viktigt för centrumhandeln att leva, och i Kumla har vi bland annat fastighetsbolag som satsar för att behålla handeln i Kumla, och så får vi som bor här ta oss till butikerna för att stötta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.