”Såg lite rostigt ut”

Uppdaterad
Publicerad

Snön föll över Behrn Arena när ÖSK intog planen för årets första träning. ÖSK-tränaren Alexander Axén tyckte att det såg lite rostigt ut, men det är ingenting som oroar.

– De stora penseldragen som vi letar efter finns där och vi ligger rätt så bra formmässigt, säger Axén.

Mycket är fortfarande oklart inför säsongen 2015. Huruvida Nordin Gerzic kommer att tacka ja till att ingå i truppen vet man till exempel inte än, och Magnus Wikström valde att lägga fotbollsskorna på hyllan i höstas – vilket lämnade kaptensbindeln obemannad.

allsvenskan 2015

Vem blir lagkapten nu?

– Det blir Erik Moberg och ”Råp” (Robert Åhman Persson, reds anm) som får dela på det, säger Axén.

Efter en glänsande säsongsavslutning såg framtiden ljus ut för ÖSK, men i slutet av året visade sig klubben ha gått minus med cirka 1,7 miljoner kronor. Något som kan påverka lagets möjligheter inför nästa säsong, enligt klubbchefen Simon Åström.

– Hade vi gjort plusresultat hade vi haft mer pengar i plånboken att satsa med nu, så det är klart att det påverkar, säger Simon Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet