Säljer huset och reser utomlands: ”Vill se något nytt”

Uppdaterad
Publicerad

En bit utanför Degerfors bor Ida och Patrik med sina två barn Milo, 8 år, och Jack, 6 år. Familjen har rest mycket genom åren, men nu tar de ett större kliv: Säljer sitt hus och drar i väg jorden runt i nio månader.

– Vi har rest jättemycket sedan barnen var små, och för varje resa vill vi resa mer, säger mamma Ida Thunberg. Pappa Patrik fyller på:

– Inför varje resa har vi sagt, nu är det sista gången vi åker. Men sedan kommer man alltid på nåt mer hela tiden. Man vill se något nytt och uppleva nya saker.

Ida är journalist och Patrik är fotograf. Tillsammans ska de försöka sälja reseberättelser under resans gång för att på så sätt dra in pengar.

Och Milos skolgång måste också tas om hand.

– Vi löser det med hemundervisning och avrapportering mot skolan. Det är också väldigt skönt för oss att vi har fått så bra bemötande från skolan här i Degerfors, säger Patrik.

Och sonen Milo instämmer.

– Jag har med mig mattebok och läxor, men jag kommer nog och ha lite kortare skoltid tror jag, säger Milo.

Så nu återstår bara att magasinera alla inventarier och dra, och var man ska bo när man kommer hem, de är inte klart.

– Vi kanske hamnar i Degerfors igen. Kanske vi flyttar in hos grannen vem vet, skrattar Ida och Patrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.