Vid Varbergagatan 2 växte sopberget under helgen. Foto: Jan Larsson

Sanering av råttor orsakar sopkaos i Varberga

Publicerad

När råttor flyttade in i Varberga tvingades boende rensa i sina källarförråd. Och snabbt bildades en soptipp i bostadsområdet.

Örebrobostäder (Öbo) har problem med råttor i källaren i ett av hyreshusen i Varberga. Därför ställde företaget en container utanför huset som hyresgästerna kunde slänga saker i för att tömma källaren inför en sanering. 

– Det handlar om att hitta sprickor och hål där råttorna tar sig in, säger Andreas Hammarbäck, områdeschef ÖBO. 

Snabbt fulla

Öbo ställde först dit en container, och ytterligare en inför helgen. Men hyresvärden kunde aldrig räkna med att deras hyresgäster skulle slänga så mycket saker. 

– De blev snabbt fulla och då började folk slänga saker utanför containrarna. Vi har personal som skulle låsa containrarna på kvällarna under helgen, men de var så fulla att det inte gick, säger Hammarbäck. 

Handlar om veckor

Öbo ska städa undan skräpet under måndagen. De hyresgäster som vill behålla sina förrådssaker måste flytta upp dem till sina lägenheter under tiden saneringen pågår. 

– Det är svårt att veta hur omfattande saneringen blir, men det handlar antagligen om veckor, säger Hammarbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.