Eljättarna sänker elnätspriserna för kunder i Örebro län. Foto: TT

Sänkta elpriser för kunder i Örebro län

Publicerad

Både Eon och Ellevio sänker elnätspriserna för kunder i Örebro län. Orsaken är bland annat nya intäktsramar från Energimarknadsinspektionen.

Ellevio sänker elnätspriset i Närke från och med den 1 februari.

– För en vanlig villaägare handlar det om någonstans runt 2500 per år i sänkning, det motsvarar mellan 18 och 24 procent beroende på hur stort man bor och hur mycket el man använder, säger Jonatan Björck, som är Ellevios presschef.

Ellevio har runt 15 000 kunder i Närke.

Förändrat ramverk

Sänkningen beror enligt Ellevios presschef på två olika orsaker. Dels att de nu jämnar ut prisskillnaderna mellan deras olika geografiska områden. Stockholmsregionen har legat lägst, medan det område där Närke ingår legat högst i pris.

– Den andra förklaringen är att vid årsskiftet förändrades det ramverk som styr elnätsföretag.

Även Eon sänker elnätspriserna för sina kunder. Enligt information på Eons hemsida motsvarar sänkningen i området där Örebro län ingår, i snitt 200 kronor per månad för en eluppvärmd villa, och 40 kronor för en lägenhet.

Även Vattenfall meddelar i ett mail till SVT Nyheter Örebro att priserna kommer sänkas under kommande period, men kan inte berätta mer detaljer än så i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.