Julia Höglund, kommunpolis i Kumla, berättar om den särskilda insatsen som inleddes i februari och avslutades i förra veckan. Foto: Thomas Wedin/SVT

Särskild insats i Kumla är nu avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Mot bakgrund av att antalet våldsbrott ökat beslutade polisen att i februari inleda en så kallad särskild insats i Kumla. Syftet var att bukt med brottsligheten och öka tryggheten. Nu är insatsen avslutad, men övervakningskamerorna som sattes upp i april, de blir kvar ett tag.

Den särskilda insatsen, som avslutades i förra veckan, har enligt kommunpolisen Julia Höglund resulterat i att de fått bättre koll på vilka individer som begår de typ av brott som föranledde insatsen i Kumla. Även om ingen person ännu lagförts arbetar polisen nu aktivt med ett antal utredningar där det finns skäligen misstänka gärningspersoner.

Använder övervakningskameror

En del i insatsen är att det i april sattes upp kameror på platser som varit särskilt brottsutsatta. Kamerorna ska sitta uppe i tre månader och förhoppningen  är att de ska ha en trygghetsskapande effekt.

Tryggheten i Kumla

– Vi har redan sett i ärenden att när det hänt någonting i området kan vi kolla om signalementen stämmer in på någon vi ser i kameran. Vi kan också kolla i realtid, säger Julia Höglund.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tryggheten i Kumla

Mer i ämnet