Foto: Thomas Wedin/SVT

Här gör scouterna skogen virtuell

Uppdaterad
Publicerad

I ett försök att skapa intresse för den svenska naturen har scouterna startat ett projekt i samarbete med Google. Barnen filmar i skogen och lägger sedan ut bilderna på nätet, för att datoranvändare världen över ska kunna besöka skogen i en virtuell miljö.

Ett sätt att få ut barnen i skogen kan vara att ta med en god matsäck, ett annat att utrusta dem med den senaste högteknologiska utrustningen.

Genom att fotografera den svenska naturen i samarbete med Google kommer scouterna nu göra det möjligt för människor världen över att ta natursköna skogspromenader i Sverige.

– Det är jätteroligt att vara med ute med kompisar och gå ut på vandringar. Man lär sig nya saker och det är en fin miljö, säger Anna Andersson från 7B på Vialundsskolan i Kumla.

Vill skapa intresse för naturen

Ungdomarna har med sig en 360-graderskamera som de filmar med när de är ute på vandringarna. Kameran skickas runt mellan olika scoutgrupper i Sverige.

– Ungdomarna tycker det är spännande med tekniken. I förlängningen är det här ett sätt att skapa intresse för naturen, för att vårda det vi har runt omkring oss, säger Otto Ring, ledare för scouterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.