Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Wilhelmsson i Lekeberg kommun samlar in förnödenheter till det krigsdrabbade Ukraina. Foto: SVT

Sebastian samlar in julklappar och förnödenheter till Ukraina

Publicerad

Exil-göteborgaren Sebastian Wilhelmsson nu boendes i Lekebergs kommun samlar in julklappar och förnödenheter till det krigsdrabbade Ukraina.

Det är nu lass nummer tio med förnödenheter till ukrainaborna som Sebastian Wilhelmsson samlar in med hjälp av lokalbefolkningen i och runt Lekeberg. Den här gången med lite extra julklappar till barnen.

– Man mår bra utav det. Skicka grejer till barnen, lite pyssel och sånt där. Det kan vara skönt för dem att få någonting annat att fundera på och komma bort från eländet en stund, säger Sebastian Wilhelmsson.

Har hållit igång sen kriget bröt ut

Men det är inte första lasset som Sebastian Wilhelmsson  samlar ihop med förnödenheter till Ukraina och inte sista heller.

– Vi kommer ju hålla på så länge vi får in grejer så kör vi ju. Vill folk komma och lämna grejer så är dem välkomna, 11-18 tisdag till fredag och 10-16 på lördagar, till Storgatan 21 i Fjugesta. Vi behöver torrmat, knäckebröd, hygienartiklar, varma skor, varma jackor och leksaker, säger Sebastian Wihlmsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.