Foto: Johan Nilsson/TT

Skärpta straff i hovrätten för mordförsök i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som tidigare dömts för grov misshandel av en man i Vivalla under Trettondagen har fått sina domar skärpta. Hovrätten ändrar tingsrättens dom och menar att det hela rör sig om mordförsök.

Det var på Trettondagens kväll som en svårt skadad man i 20-årsåldern hittades utanför vårdcentralen i Vivalla. Han ska bland annat ha haft stickskador. Enligt åklagarens beskrivning är det endast tillfälligheter som gjort att den skadade mannen inte avled.

Gör annan bedömning

Tre män kunde senare gripas och dömdes i juni 2022 för grov misshandel till fängelsestraff på 1 år och 6 månader respektive 1 år och 9 månader.

Men hovrätten gör en annan bedömning och menar att alla tre gjort sig skyldiga till mordförsök.

Från knappt 2 år till 10 års fängelse

En av männen som är i 20-årsåldern pekas ut som den som tagit med offret till platsen för misshandeln och dessutom utdelat knivhuggen.

Han får sitt fängelsestraff förlängt från 1 år och 9 månader till 10 års fängelse.

De andra männen som är i 30- och 35-årsåldern får även de längre fängelsestraff på 3 år respektive 3 år och 6 månader.

Ingen erkänner

Samtliga har medgett att de varit på platsen vid tiden för händelsen men samtliga nekar till att ha deltagit i mordförsöket.

De tre männen ska också betala skadestånd till offret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.