Hur lång tid ombyggnationen av bron kommer att ta är oklart. Foto: Tilal Altaib/SVT

Skebäcksbron byggs om – stängs igen

Publicerad

Skebäcksbron i Örebro kommer breddas fyra meter och få en gång- och cykelbana. Under arbetet kommer bron att stängas av.

Örebro kommun planerar en omfattande ombyggnation av en av stadens mest trafikerade vägar, Skebäcksbron kommer att få en gång- och cykelbana.

– Skebäcksbron ska på sikt ha både dubbla körfält, så att man kan köra i båda riktningarna och samtidigt få plats för gång- och cykeltrafik på ett tryggt och säkert sätt , säger Patrik Kindström, avdelningschef på planeringsavdelning, Stadsbyggnad förvaltning.

Breddas fyra meter

Tanken är att bron ska breddas med två meter på varje sida. På östra sidan ska man bygga en ny gång- och cykelbana, och på den västra sidan ska det bli utrymme för gående. Man beräknar att efter ombyggnationen ska det bli bättre framkomlighet för fordonstrafik, kollektivtrafik och räddningsfordon.

– Vi är mycket väl medvetna om att det är en viktig väg ur utryckningsperspektiv. När vi gör ombyggnationen tillgodoser vi alla trafikantgruppens behov. Vi tror att det kommer bli jättebra, säger Patrik Kindström.

Planeras efter pågående arbeten

Under arbetsgången kommer Skebäcksbron att stängas av. Kommunen räknar med att börja ombyggnationen när reparationen av Trädgårdsgatan och Rudbecksgatan är klar för att minska trafikstörningarna. Enligt planen kommer det ske i december 2017.

Hela projektet kommer ta flera månader. Mer exakt kan man inte säga innan entreprenören lämnat in tidsplanen till kommunen. Hur mycket projektet kommer kosta är inte heller klart. Kommunen beräknar ett belopp på 10-12 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.