Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Meja Boudville, Elisabet Demirel och Gardi Hamidi är några utav eleverna på Gumaeliusskolan som under onsdagen träffade och pratade med Örebropolitiker. Foto: SVT

Politiker besökte skola för att höra elevernas idéer

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen träffades drygt 100 ungdomar från Gumaeliusskolan och beslutsfattare i Örebro vid ett dialogmöte där det bland annat diskuterades hur man kan minska kriminaliteten och öka tryggheten i Örebro.

Eleverna på Gumaeliusskolan har under några veckor delat in sig i grupper och arbetat fram lösningar på olika problem som de upplever i dagens samhälle. Under onsdagen samlades politiker och tjänstemän på skolan för att lyssna och föra en dialog med högstadieeleverna.

En av de politiker som var på plats för att lyssna till elevernas föreläsningar var kommunalrådet Maria Haglund (M).

– Det här var ju jätteintressant att lyssna på eleverna i deras arbete med demokratifrågor. Bra förslag har de kommit med, säger hon.

Känns som att de lyssnar

Meja Boudville elev på skolan ingick i gruppen som behandlat ämnet ”Hur minskar vi kriminaliteten i Örebro” och hon känner sig hoppfull efter mötet:

– Det känns som att de lyssnar. Jag såg att de skrev ner mycket av det vi sa. Det betyder att de tar med sig det vi har sagt, säger hon.

I klippet ovan kan du se och höra mer om hur onsdagens möte gick.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.