Enligt anmälan är det allvarliga brister i både ordning och undervisning på Lundbyskolan i Örebro. Foto: Lars Pehrson / TT

Förälder anmäler Lundbyskolan efter stök och oro

Uppdaterad
Publicerad

Stökig och dålig studiemiljö är verkligheten för många skolelever. I Örebro gick det så långt att en pappa valde att anmäla Lundbyskolan till Skolinspektionen, detta efter att han upplevde att man inte kunde bedriva undervisningen som man ska.

På Lundbyskolan i Örebro har stöket lett till att studiemiljön och undervisningen blivit störd, det upplevde en förälder som valt att anmäla skolan till skolinspektionen. Han upplever att det är allvarliga brister i både undervisning och ordning.

– Jag ser det som en risk för eleverna att gå i den skolan för om man inte får ordning på undervisningen kommer många elever hamna en termin efter. Ska de då tvingas gå om en termin eller ett helt läsår bara för att skolan inte kan se till att eleverna får rätt undervisning?

Kränkningar, misshandel och stök

Stefan Stark är skolpolitiker för Moderaterna i Örebro men uttrycker sig här som förälder. Och han beskriver att det är kränkningar, misshandel och stök som lett fram till att han valt att anmäla skolan, problem som han upplever varit långdragna.

Han upplever också att man lägger över undervisningen på föräldrarna som får ta hand om den hemma.

”Seriös och ambitiös planering”

Margareta Borg är förvaltningschef för förskola och grundskola i Örebro kommun. Hon uppger att inga elever kommer behöva läsa om någon termin på grund av stökigheter i skolan, och säger att man arbetar med att hitta en förbättring med bland annat olika stödfunktioner på Lundbyskolan.

”Kommer bli bra”

Kommunen arbetar också för att se vilka lösningar som krävs både på kort och lång sikt.

– Jag tänker att rektorn har en väldigt seriös tanke och seriös och ambitiös planering för det här, så jag känner mig trygg med att det kommer bli bra på Lundbyskolan. Sen ska vi inte blunda för att det har varit oroligheter som man måste arbeta med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.