Skott avlossades mot lägenhet i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

Minst två skott avlossades mot en lägenhet i ett bostadsområde i Hällefors under natten till söndag. I rummet där kulorna slog in låg ett barn i lågstadieåldern och sov.

En vuxen person som bor i lägenheten vaknade av smällarna, men trodde att det var fyrverkerier. Det var först på söndagsmorgonen som man upptäckte att det blivit kallt i lägenheten, eftersom ett fönster i sovrummet hade krossats av kulorna.

– Det är spår av två kulor i taket och rester av kulor i sovrummet där barnet sov, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Ingen person skadades fysiskt vid skottlossningen. Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot familjen. Kulresterna som hittades i bostaden är antingen från gevär eller pistol.

”Färska fotspår i snön”

Polis var på plats under söndagen och gjorde en brottsplatsundersökning i bostaden, som ligger en våning upp, samt utomhus.

– Vi har varit där med hundförare. Det var färska fotspår i snön nedanför sovrumsfönstret som vi kunde följa en bit, men när vi kommer ut på gator så blir det omöjligt. Personen har rört sig i riktning mot centrala Hällefors, säger Öhman.

Polisen har inlett en förundersökning som gäller olaga hot, vapenbrott och skadegörelse, men ingen person har ännu gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.