Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar polisens presstalesperson Mats Öhman om omständigheterna kring skottlossningen. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Skottlossning mot två lägenheter i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Två bostäder i Oxhagen i Örebro besköts under natten till söndagen med flera skott. Skotten ska bland annat ha gått genom fönsterrutor, i åtminstone den ena bostaden fanns flera personer.

Larmet om skottlossningen i Oxhagen kom klockan 03.13, och polisen kunde då konstatera att det skjutits in i en lägenhet med flera skott.

– Det var en polispatrull som hörde skotten också, som fanns i närheten, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Under söndagsmorgonen uppger polisen att man i samband med arbetet på plats upptäckte skotthål in i ytterligare en bostad. Polisen bekräftar att det rör sig om totalt två lägenheter som blivit beskjutna.

– Det var betydligt senare man hittade skotthål i den andra lägenheten. Båda bostäderna ligger i samma fastighet, säger Mats Öhman, och tillägger:

– Det är flera skott som har gått in i lägenheterna genom fönster.

Det är fortfarande okänt exakt hur många personer som befann sig i de båda lägenheterna i samband med skjutningen. Men det ska ha funnits åtminstone tre personer varav ett barn i den ena bostaden.

Under måndagen fortsätter utredningen. Polisen kan ännu inte se någon förklaring till skottlossningen.

– Det kan vara en felskjutning. Det finns en del som talar för det, säger Mats Öhman.

Skott mot lägenheter i Oxhagen utreds som mordförsök

Ingen person skadades fysiskt i samband med skottlossningen. Händelsen utreds som försök till mord.

– Vi har spärrat av området och inväntar teknisk undersökning samtidigt som vi förhör vittnen, sade Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, under natten.

Polisen vill inte kommentera om det finns någon särskild person som misstänks för skjutningen.

I nuläget är ingen frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.