Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Kumla har kommunen valt att stänga ner vissa parkeringsplatser på prov för att försöka lösa problemet med störande folksamlingar. Foto: SVT

Sluthängt på parkering i Kumla

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten har ungdomar och en del yngre vuxna samlats med sina A-traktorer, AM-fordon och bilar på olika parkeringar i Kumla för att festa, spela musik och umgås. Men nu inför Kumla kommun parkeringsförbud under helgerna på utvalda platser i kommunen.

Från och med fredagen den 2 december är det förbud mot trafik med fordon samt förbud att parkera på parkeringarna vid Sjöparkens växthus och Djupadalsbadet i Kumla. Förbudet gäller fredagar och lördagar mellan klockan 22.00 och 05.00.

Anledningen till parkeringsförbudet är att ungdomarna har stört både näringsliv, boende och andra parkeringsgäster med hög musik, fylla och motorljud.

I klippet ovan berättar Malin Bjarnefors, samordnare för brottsförebyggande frågor i Kumla kommun, vilka fler åtgärder kommunen vidtagit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.