Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Julia Månsson tog emot glädjebeskedet om Europamästerskapet på jobbet. Foto: Helena Yohannes Magnusson / SVT

Månsson uttagen till EM: ”Inget jag förväntat mig”

Uppdaterad
Publicerad

Simmaren Julia Månsson kammade hem Örebro simallians första SM-guld på damsidan någonsin. Kort efter loppet blev hon uppringd av förbundskapten Martina Aronsson som berättade att blivit uttagen till EM.

– Jättekul, det har hänt så mycket senaste dagarna så jag ska bara köra på, säger Julia Månsson.

SM i simning gick av stapeln i månadsskiftet och talangen Julia Månsson tog hem karriärens första SM-guld på seniornivå.

Månsson vann i grenen 200 meter bröstsim och tog silver på distanserna 50 och 100 meter. Tillsammans med lagkamraterna tog hon ytterligare ett SM-guld på 4x100 meter medley.

– Det var ingenting jag hade förväntat mig. Så det var extra kul när jag blev så förvånad, säger Julia Månsson.

Uttagen till EM

Efter prestationen på SM har hon blivit uttagen till Europamästerskapen, som avgörs i Rom den 11-17 augusti. Exakt vilka distanser Månsson kommer att simma är inte klart ännu.

– Egentligen är 200 favoriten, men 50 är ju kul också för då blir jag inte lika nervös eftersom det är den jag är minst bra på, säger Julia och skrattar.

Starta klippet för att höra mer om Julias framtidsdrömmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.