Under söndagen deltar Elin Andersson i SM i vattenrutschbana. SVT Örebro var med henne när hon tränade på Gustavsvik i veckan. Stanna kvar till slutet för att se henne åka den röda banan. Foto: Marcus Lagercrantz/SVT

SM i vattenrutschbana för Örebrotjejen Elin: ”Det började som ett skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Örebrotjejen Elin Andersson var på äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås för att bada. Det råkade sammanfalla med kvalet till SM i vattenrutschbana, och eftersom det gick undan i svängarna var Elin hastigt och lustigt klar för SM-final.

För några veckor sedan var Elin Andersson på äventyrsbadet Kokpunkten med en kompis för att åka rutschbana. Av en slump råkade besöket sammanfalla med kvalet till SM i just vattenrutschbana.

– Det började som ett skämt, eftersom det var billigare att ställa upp i kvalet än att betala inträde, säger Elin Andersson.

Snabbast ner vinner

Och undan gick det. Med en kvaltid på 11 sekunder tog hon sig till elitklassens final som hålls idag, söndag, på Kokpunkten, där man tävlar i en parallellbana. Snabbast ner längs finalbanan ”Double Racer” vinner.

Hur förbereder du dig?

– En stor frukost. Jag tror det är bra att lägga på sig lite vikt, så man kan konkurrera med männen som är lite tyngre, säger hon.

Ingen final för Elin

Under förmiddagen tävlade Elin i hopp om en finalplats men dessvärre räckte det inte till. Av de cirka 40 personerna som deltog i elitklassen varav 32 av dem gick vidare till final så landade Elin snörpligt på en 33e plats. Elin Andersson hann bara med ett åk innan hon åkte ur SM-finalen.

Se i klippet ovan hur fort det går när Elin Andersson träningsåker på Gustavsvik i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.