Arkivbild. Ett ungdomsgäng kastade smällare mot personal på en restaurang samt mot polisen. Foto: TT

Smällare kastades mot polis – fick uppsöka vård

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen avvisades ett stökigt ungdomsgäng från en restaurang i centrala Örebro. Gänget kom sedan tillbaka och kastade smällare inne på restaurangen. När polisen kom till platsen fick även de smällare kastade mot sig.

Vid klockan 17.30 under söndagen hamnade ett ungdomsgäng i tjafs med personal på en hamburgerrestaurang på Drottninggatan i Örebro. Gänget avvisades från lokalen men kom sedan tillbaka och sköt smällare inne på restaurangen.

– De kastade smällare mot en i personalen, smärta uppstod av ljudet från smällen, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson.

När polisen kom till platsen kastades smällare även mot dem. En polis fick ont i ett öra på grund av smällen och behövde senare uppsöka vård.

– Polisen behövde inte läggas in utan kunde lämna relativt snabbt. Men i förlängningen får man se om personen får problem med hörseln, säger Christina Hallin.

Lånade en cykel

Efter att ha kastat smällare mot polisen sprang ungdomarna från platsen och polisen satte efter. Tack vare en privatperson som lånade ut en cykel till en polis kunde en person gripas.

”Polismannen som fick låna cykeln kunde sedan cykla ifatt en av de ungdomar som sprang ifrån patrullen”, skriver polisen i ett inlägg på facebook, där de tackar den rådiga cyklisten för lånet.

En 15-årig person är anhållen misstänkt för grovt våld mot tjänsteman. Ytterligare en person är misstänkt men inte frihetsberövad på grund av att han är yngre än 15 år.

Händelsen rubriceras även som misshandel och olaga hot.

– Vi har även den nya blåljuslagen som kommer beaktas i utredningen, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.